Wat verbeter je met een time management cursus?

Heb jij wel eens gehoord van een time management cursus? Voor veel mensen zal dit klinken als iets overbodigs, ze vinden het vaag klinken en weten niet wat ze zich hierbij voor moeten stellen. En daardoor zijn ze niet geneigd om hiermee aan de slag te gaan. Dat is jammer, want een time management cursus volgen kan jou ontzettend veel voordelen opleveren en het is een training waar echt iedereen baat bij kan hebben. Want laten we eerlijk zijn, wie vindt het tegenwoordig niet lastig om goed om te gaan met de beschikbare tijd, wie heeft er geen gevoel van stress en opgejaagdheid?

Wanneer time management cursus?

Eigenlijk heeft iedereen daar wel last van en dat heeft te maken met hoe onze wereld tegenwoordig in elkaar zit. Een time management cursus is een goed idee voor iedereen die de volgende zaken ervaart:

  • onrust
  • tijdgebrek
  • een todo-lijst die nooit afkomt
  • hoge werkdruk

Hoe kan het nu dat we hier juist tegenwoordig zoveel last van hebben? Deels zou je kunnen zeggen dat het te maken heeft met dat iedereen gewoon veel op zijn bordje heeft. We moeten werken, zorgen voor kinderen en (groot)ouders, het huishouden doen, sporten en sociale contacten onderhouden. In de tijd dat er één kostwinner was per huishouden, ging dit gewoon allemaal gemakkelijker en had je geen time management cursus nodig. Terwijl de een aan het werk was, kon de ander het huishouden doen en voor kinderen en (groot)ouders zorgen. ‘s Avonds en in het weekend was er dan tijd over voor al die andere dingen die je zo graag in je leven doet, zoals je hobby uitoefenen, op bezoek gaan bij familie of vrienden en sporten. Deels hebben we dus daadwerkelijk te maken met een gebrek aan tijd en een te volle agenda. Dat lost een time management cursus natuurlijk niet op!

Veel afleidingen

Want een training kan jou wel er op wijzen dat je misschien met bepaalde dingen zou moeten stoppen, maar dit is niet altijd haalbaar of je wilt dit niet. Waar kan een time management cursus dan wel bij helpen? Bij het efficiënter gebruiken van jouw beschikbare tijd. Een groot probleem van tegenwoordig is namelijk dat we continu te maken hebben met afleidingen en interrupties. Waar je vroeger één keer op een dag post kreeg op het werk, komen er nu de hele dag door mailtjes binnen die beantwoord moeten worden. Ook je smartphone zorgt voor veel afleiding, door berichtjes die daarop binnenkomen. Een time management cursus kan jou leren omgaan met al deze afleidingen. Je leert prioriteiten en grenzen stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om slechts tweemaal per dag met de e-mails aan de slag te gaan en de meldingen uit te zetten, zodat je tijdens je werk niet hierdoor afgeleid wordt. Dat maakt het gemakkelijker om klussen snel af te maken. Ook leer je hoe je snel je aandacht weer bij je werk krijgt als je toch even afgeleid wordt, bijvoorbeeld door een collega die een praatje maakt. En zo zijn er meer dingen die je tijdens een time management cursus kunt leren, je leest hier alles over op timemanagement.net!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *