Opgeruimd staat netjes

Wist je dat je voor kinderen echt ontzettend veel spullen hebt? Ben je voor de eerste keer zwanger, dan verkijk je je vast op wat je allemaal nodig hebt. Zo’n kleine baby die niet eens van zijn plaats af komt tenzij je hem optilt. Hoeveel ruimte kan zo’n klein wezentje nou helemaal nodig hebben. Op zich een logische gedachte. Maar de spullen die je voor jouw kleine wondertje nodig hebt, die nemen nogal wat ruimte in. Een bedje, een wiegje, een box, een wandelwagen, een wipstoeltje. Allemaal ontzettend handig en tegelijkertijd super groot en lomp. Niet handig op te ruimen. Om nog maar te zwijgen van alle ditjes en datjes die je nogal snel verzamelt. Een stapel tweedehands kleding in maten waar je kleintje nog in moet groeien, veel leuke en leerzame boekjes, een groot aantal knuffels en allerhande vrolijk en leerzaam speelgoed. Voor je het weet puilt je huis helemaal uit.

In de kast

Het is fijn als je alle spullen in je huis een vaste plek kunt geven. Heerlijk opgeruimd. Maar soms lukt dat niet zo goed. Of je hebt ’s avonds gewoon niet meer de energie om weer je hele huis op te ruimen in de wetenschap dat het de volgende dag toch binnen vijf minuten weer op zijn kop gezet wordt door je peuter. Weet dan dat je echt niet de enige bent met een zo genoemde rommelkast. Een ruimte waar je allerlei spullen in propt en vervolgens de deur van dicht doet. Zo ziet het er in ieder geval opgeruimd uit. En het echte opruimen, dat kun je weer doen op een moment dat je wat meer tijd of energie ervoor hebt.

Opruimen in het groot

In huis kun je nog wel spullen opbergen in een grote rommelkast. Of in kluisjes als het gaat om belangrijke of kostbare spullen. Maar hoe werkt dat in kantoren of op scholen? Daar is het vaak niet zo eenvoudig als een klein stapeltje spullen dat in de weg ligt. Daar zijn hele voorraden die tijdelijk ergens neergelegd en bewaard moeten worden. Gaat het om een bedrijf of instelling waar ze geen eigen magazijn hebben, dan worden hier vaak de lockerkasten voor gebruikt. Ben jij nooit eerder langs een rij lockers gelopen terwijl je je afvroeg wat hier toch allemaal in bewaard wordt? Het is werkelijk van alles. Van de persoonlijke spullen van medewerkers, tot aan mappen vol met administratie of een voorraad koffie, thee en suiker voor in de kantine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *