Lesstof inhalen: zo doe je dat

Loop jij achter met de lesstof? Bijvoorbeeld omdat je een tijdje ziek bent geweest, of omdat je uitstelgedrag hebt vertoond? Wat de reden ook is, gelukkig kun je jouw leerachterstand gewoon wegwerken. Er zijn verschillende tips te bedenken die je daarvoor goed zou kunnen gebruiken. Lees maar snel verder.

Je hoeft het niet alleen te doen

Onderwijsachterstanden wegwerken (je vindt hier meer informatie daarover) hoef je niet alleen te doen. Vraag je leerkracht of je ouders dus gerust om hulp als je er zelf niet goed uitkomt. Ze willen jou maar al te graag helpen! Samen met hen kun je kijken hoe je je achterstand het beste weg kunt werken. Ook kan de leerkracht rekening met je houden als je aangeeft dat je achterloopt, bijvoorbeeld door je de komende tijd iets minder huiswerk mee te geven. 

Zorg voor een goed ritme

Ga je aan de slag met het wegwerken van je achterstand, dan is het belangrijk om in een goed ritme te komen. Ga niet te laat naar bed en sta vroeg weer op, zodat je de ochtend productief kunt beginnen. Maak een planning voor jezelf. Zo zie je precies wat je nog moet doen en hoeveel je per dag af moet hebben. Op die manier heb je een beter overzicht en creëer je meer rust in je hoofd, doordat je precies weet waar je aan toe bent.

Leer in een geschikte omgeving

Raak je thuis al gauw afgeleid? Dat is niet zo gek. Als er een televisie in dezelfde kamer staat en allerlei andere zaken in de omgeving je af kunnen leiden, is het vaak moeilijk om geconcentreerd bezig te zijn. Zet je telefoon daarom uit, zorg ervoor dat er (indien mogelijk) geen andere mensen in je studieruimte aanwezig zijn en probeer je zo volledig te focussen op de lesstof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *