Gitaar spelen: prachtige hobby met talrijke voordelen

gitaar spelen

Wanneer je op zoek bent naar een hobby die op verschillende manieren baat biedt aan de gezondheid en mogelijk ook aan je sociale leven, dan is het zeker aan te raden om het in de muziekwereld te zoeken. Vooral gitaar spelen is hierbij echt de moeite waard. Lees hieronder waarom je een cursus gitaar spelen zou moeten volgen.

Goed voor de hersenen

Het bespelen van elk muziekinstrument geldt als een uitstekende hersenstimulans en de gitaar vormt hier natuurlijk allerminst een uitzondering op. Zo hebben je hersenen hier op de volgende manieren profijt van:

  • Je hand-oogcoördinatie wordt erdoor bevorderd.
  • Je stressniveaus gaan omlaag.
  • Je creativiteit en je probleemoplossend vermogen worden ermee gestimuleerd.
  • Door gitaar te leren spelen leer je beter te multitasken.
  • Over het algemeen zorgt het leren bespelen van een gitaar dat je slimmer wordt.
gitaar spelen

Andere fysieke voordelen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het aannemelijk is dat je door gitaar te spelen je eigen bloeddruk kunt stabiliseren. Vooral mensen met een te hoge bloeddruk hebben hier baat bij. Verder versterk je je arm-, pols- en handspieren en zorg je voor een betere gemoedstoestand.

Sociale aangelegenheid

Zeker als je je kwaliteiten wat verder hebt ontwikkeld geldt gitaar spelen als een echte sociale aangelegenheid. Zo kun je met je eigen gitaar een sociaal samenzijn extra cachet meegeven. 

Mooie toevoeging aan je interieur

Tenslotte vormt een gitaar een stijlvolle toevoeging aan elk interieur, ongeacht van welke interieurstijl sprake is in jouw woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *